LED Storskærm Total Guide

ViewNet_LED_Storskærm_Alsion_Montage

Velkommen til Vienet systems, Total guide til LED storskærme

Med over 10 års erfaring inden for LED Storskærme er vi ret god rustet til at give dig en basal forståelse for Nomenclaturen og Technologier involveret I at ege en LED storskærm.

Vi håber vi kan hjælpe folk med at finde lige den løsning de søger efter, ved at hjælpe dem med at forstå den farverige verden af LED Storskærme.

Helt fra bunden

En LED storskærm er en skærm bygget op af tusinder af billige, lavt strøm forbrug, Lysdioder. De kan lyse skarpere end pixels på en LCD skærm og er mindre end NEON rør hvilket gør det muligt at bruge dem som om de var pixels. Med et godt Digitalt styresystem kan man bruge dem som om de var et fjernsyn eller, mere væsentlig for os, et billede lærrede. 

Da de lyser op kan de ses i mørke, kontra plakater. De har længere levetid end andre skærm typer og relativt lav strøm forbrug, samt flexibility med et indholds styrings system. De kan alt hvad din computer kan visuelt, bare meget, meget større, (og afhængig af designet) også i regnvejr.

 

Hvorfor kan jeg næsten aldrig finde en pris?

Billedet ovenfor, er af en LED Storskærm vi leverede til Alsion i Sønderborg. Den her er hvad man kalder en “Facadeskræm”. Selvom alle de skærme vi kikker på i denne artikel er LED Storskærme, diffinere man produkter i industrien forskelligt.

Mange faktorer spiller ind I hvad forskellige typer af skærm og pixel hver icær gør godt og derved hvad man bruger dem til.

To LED Storskærme her vist: et Trafik eller for at være nøjagtig “Et Fritstående Infoskilt” og det andet billede, en “Pylon” til Service Stationer. De operere I et relativt ens miljø: Udendørs, ved vejen. nat og dag. Men i virkeligheden, hvis man så på dem side om side på samme afstand, ville det ene skilt stå uklart. Det er fordi et skilt er designet til at være i fokus på en bestemt afstand. Ligesom hvis du flytter din mobil mere end en meter væk, bliver det svært at se hvad der er på skærmen.

Firmaer som vores egen, kan levere skræddersyet løsninger der dækker hvad du har behov for. Og vi gøre lige netop det som standard. Fordi der er kæmpe forskel mellem hvad forskellige typer af skærm kan, skal man ha en specialist til hver opgave. Derfor sørger gode LED Storskærm producenter for at deres sælgere samtidige er trænet til at rådgive hvilken skærm du i virkeligheden har behov for.

Skærme man finder med fast pris er typisk set egnet til forbrugere, og ikke til professionelt brug.

Ting som intern køling af komponenter, beskyttelse fra elementerne, planlagt focus afstand og de basale ting som jord beton/tømmer arbejde til opstillingen, for man kun virkeligt dækket med en skræddersyet, “Custom” løsning, fra et professionelt firma. Uheld og komponent fejl, hvilket et professionelt firma oftest tager hånd om (og kan reparere) med en modul designet løsning og en service aftale, er ting et forbruger produkt ikke overlever, og ikke kan repareres for. Da enkelte Lysdioder ofte er for små til at blive skiftet uden for et godt rustet El-værksted/laboratorium.

En LED Storskærm er et større projekt der skal planlægges og forberedes. Men eksponeringen man for ud af det er ofte overaskende og i forhold til andre medier, fleksibiliteten taget i betragtning, en meget god omkostning per indtryk.

Så for at opsummere. Man kan ikke finde en stk pris på professionelle skærme fordi prisen afhænger af omstendighederne. Ring til et profesionelt firmas salgs afdeling og tag en sludder med dem om hvad du har i tankerne, det er den rigtige løsning.

 

viewnet - fritstående - infoskærm - horsens kommune
viewnet-pro-led-pylon-tankstation-ok

Pylon

Oprindeligt et græsk ord for “tempel port”, nu brugt for at indikere en struktur der bære “Noget mekanisk eller elektrisk”.

En pylon er næsten altid del af et skilt, når man taler LED Skærme.

En pylon bruges I et trafikeret område, Udendørs, Oftest rettet imod bilister og cykelister men til tider brugt til fodgængere på fortov og gågader. En pylon er en solid struktur der kan inkorporere andre skilte og systemer. Alt fra et Trafik kamera til Sol celler eller flere skærme af andre art.

 

Viewnet-Netto-Pylon-Storskærm-d

Infopylon

Udtrykket infopylon betyder en pylon hvis primære informations kilde er selve skærmen. Oftest med minimal eller helt uden skilt og andre information.

 

Udtrykket kom op da Danske Byer og Kommuner begyndte at bruge LED Skærme til at promovere kultur events. Og ordet Infopylon blev brugt for at differentiere mellem dem og kommercielle Service Station Pyloner.

Strukturen er ellers den samme hårdføre udendørs struktur som standard kommercielle Pyloner, dog vil forskellige slags skærme blive brugt afhængig af målgruppe og terrain forhold.

ViewNet-Holbæk365-Pylon-Infoskilte

Fritstående LED Storskærm

En fritstående skærm er en LED storskærm der står væk fra en bygning og ikke er bleklædt som et skilt eller psudo skilt som vi ser med Pyloner.

Skærmen står på sin egen opstillings struktur, oftest et par ben med en rektangulær montering.

Fritsstående skærme er meget versatile skærme og dækker en stor mængde opgaver. Fra trafik skilte til nyheds opslag, i nyere tid er de brugt hyppigt i parkering. Nogle bruger dem sågar også som et alternativ til plakater.

De findes i alle mulige størrelser og er et meget flexible form for LED Storskærm.

ViewNet_Skive-Folkeblad_Outdoor_Fritstående_LED_Storskærm

Facadeskærm

En Facadeskærm er en LED skærm monteret på en bygning facade.

Typisk set en meget stor LED Storskærm. Der er monteret højt oppe på en bygning væg. enten indendørs eller udendørs.

De kan ses på lang afstand og er ofte et centerstykke, eller del af indgangen for en større bygning. Men de bruges også som kommercielle skærme til Reklame virksomhed, steder med stor trafik og et stykke ledig væg ud til vejen.

 

Meget mindre former for facade skærme findes også. Disse plakat format Facadeskærme, er oftest set brugt som infoskærme ved indgange til bygninger eller rundt om I en lokation.

 

Viewnet-facade-storskærm-alsion-sønderborg 2

Billboard Skærm

En meget stor LED Storskærm. Der er monteret højt oppe på et bygningstag. Som en fritstående skærm, og en Facadeskærm Hybrid.

Givet den afstand de oftest operere i, diktere fysik/optik at disse skærme er temmelig store maskiner. De har behov for solide metalbøjler bliver monteret på bygningen som del af en installation. 

Åboulevarden_LED_Storskærm_ViewNet_Elektroluma

Indendørs LED Storskærme

LED storskærme til indendørs brug er prisipielt de samme maskiner som til udendørs brug.

Så hvis du siger til din producent “jeg vil gerne have en Indendørs Infopylon” forstår de hvad du mener.

Selvom man ofte ikke bruge de mere robuste Pyloner indendørs, er det fordi der ofte er bedre alternativer til indendørs brug.

Facadeskærme bruges meget hyppigt indendørs da væg plads er ofte tilrådighed. 

Viewnet_Tønder_Ecco_Indendørs Storskærm

LED Storskærme istedet for en projektor

LED storskærme er et fantastisk alternativ til projektore.

Mange virksomhedder bruger dem i mødelokaler og konferance rum. 

ViewNet Pro LED · Mødelokale · Sydbank